پیام طالقانی به مناسبت سالگرد درگذشت شریعتی

آیت‎الله طالقانی در پیامی که سی‌ام خرداد ماه سال ۱۳۵۸ و به مناسبت سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی منتشر کرد، این شخصیت را به استناد آیۀ ۳۵ سوره نور به درخت زیتون تشبیه کرد که روشنی بخش محفل جوانان شد.در این پیام تسلیت شریعتی فردی توصیف می شود که با زبان و قلم به مبارزه با استعمار فرهنگی شرق و غرب پرداخت و حرکت انقلابی را آغاز کرد.

ادامه مطلب

یادبود علی شریعتی

آیت‌الله طالقانی در ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۵۸ در مراسمی که به مناسبت سالروز سفر بی‌بازگشت علی شریعتی به خارج از کشور (معروف به سالگرد هجرت) در دانشگاه تهران برگزار شد، سخنرانی کرد. او در این سخنرانی ضمن تفسیر آیه ۱۱ سورۀ رعد، ویژگی بارز مرحوم شریعتی را شکاکیت او در همۀ مسائل و تلاش صادقانۀ وی برای یافتن پاسخ شک عنوان کرد و این روحیه را رمز موفقیت او در جذب جوانانی که مرعوب یا مجذوب مکاتب مختلف شده بودند دانست. طالقانی همچنین با ذکر خاطراتی از شریعتی، روحیۀ انتقادپذیری وی را ستود و از مخاطبان خود خواست به راه و روش او عمل کنند.

ادامه مطلب

مراسم سومین روز شهادت مطهری

عصر روز پانزدهم اردیبهشت ماه، در سومین روز پس از شهادت آیت‌الله مرتضی مطهری مراسم یادبود آن شهید بزرگوار در حسینیه ارشاد برگزار شد که آیت‌الله طالقانی سخنران این مراسم بود. او درباره شخصیت و روش شهید مطهری و تفاوت و اشتراکش با دکتر علی شریعتی سخن گفت و تأکید کرد که تفاوت در تفسیر قرآن نباید باعث اختلاف شود. سپس با تفسیر سورۀ نازعات، این آیات را با شرایط انقلاب اسلامی ایران تطبیق داد.

ادامه مطلب

مراسم بازگشایی حسینیه ارشاد

حسینیه ارشاد که محلی برای اجتماع نواندیشان دینی و سخنرانی علی شریعتی و مرتضی مطهری بود، در طول دهه پنجاه با اجبار حکومتی تعطیل شد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، این حسینیه در ساعت هفت بعد از ظهر پنجشنبه، شانزدهم فروردین ماه ۱۳۵۸ با حضور جمع گسترده‌ای از مردم و مسئولان دولت موقت بازگشایی شد. آیت الله طالقانی نیز جزء مدعوین این مراسم بوده است.

ادامه مطلب

پیام آیت‌الله طالقانی به مناسبت هفته همبستگی دانشگاهیان

آیت‌الله طالقانی چند روزی پس از آزادی از زندان در آبان ماه سال ۱۳۵۷، به مناسبت هفته همبستگی دانشگاهیان پیامی صادر کرد که در آن، ضمن یاد کردن از علی شریعتی به عنوان کسی که در راه گسترش مکتب اسلام در میان جوانان تلاش کرده است، از دانشگاهیان خواست در مسیر تداوم نهضت انقلابی باقی بمانند.

ادامه مطلب

اقامۀ نمازهای عید فطر پیش از انقلاب

برگزاری نماز جماعت، از جمله نماز عید فطر، از موضوعات مورد توجه آیت‌الله طالقانی بود. مجموعه عکس پیش رو، تصاویر اقامۀ نماز عید فطر به امامت او در سال‌های ۱۳۳۶ تا ۱۳۴۰ است. در مقطع پس از کودتای ۲۸ مرداد و پیش از قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ ، برگزاری همین اجتماعات که غالباً به همت انجمن اسلامی برگزار می‌شد، به وحدت و ارتباط میان مبارزان مسلمان یاری می‌رساند.

ادامه مطلب