خطبه‌های طالقانی در نماز جمعه چهارم

آیت‌الله طالقانی به نماز جمعه توجه ویژه داشت و بارها در مسجد هدایت از اهمیت آن سخن گفته بود و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی نیز بانی برگزاری نماز جمعه در مسجد جامع نارمک بود. بنابراین شش ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشنهاد کرد سنت نماز جمعه احیاء شود. با موافقت امام خمینی(ره) با این امر، امامان جمعه در سراسر کشور منصوب شدند و طالقانی نیز به عنوان امام جمعه تهران، نمازهای باشکوهی را در دانشگاه تهران با حضور جمع زیادی از مردم اقامه کرد. آخرین نماز جمعه به امامت او نیز در بهشت زهرا برگزار شد.
بیست و ششم مرداد ماه ۱۳۵۸، برابر با بیست و سوم ماه رمضان، چهارمین نماز جمعه به امامت آیت‌الله طالقانی برگزار شد که اولین روز قدس نیز بود. او در خطبۀ اول این نماز به ناآرامی‌هایی که در برخی از شهرهای کشور در جریان بود، اشاره کرد و ضمن اعتراض به این وضعیت، عاملان این ناآرامی‌ها را آلت دست بیگانه خواند و نسبت به عقاب الهی هشدار داد. در خطبۀ دوم ، طالقانی به موضوع فلسطین پرداخت. او ضمن معرفی مسجد الاقصی و مسجد الحرام به عنوان دو منبع توحید در شرق و غرب اعلام کرد صهیونیزم در مسیری عکس مسیر انبیا است. خطیب جمعه تهران، همچنین مسئله فلسطین را مسئلۀ همۀ انسان‌های آزاد دانست و ملت‌های مسلمان را به چاره‌اندیشی در این باره فراخواند. در پایان خطبۀ دوم طالقانی دوباره به مسئله ناآرامی‌های پاوه اشاره و تهدید کرد که ملت مسلمان عاملان آن را سر جای خود می‌نشانند.

ادامه مطلب

طرح ویژگی‌های حکومت جدید پیش از برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی

آیت‌الله طالقانی در مصاحبه‌ای مفصل در تاریخ ۲۵ اسفند ماه ۱۳۵۷ به سؤالات خبرنگاران داخلی و خارجی دربارۀ مسائل پیش روی حکومت انقلابی جدید پاسخ داد. محاکمات انقلابی، حکم اعدام، تردیدهای مطرح شده درباره رفراندوم و ماهیت نظام جمهوری اسلامی و امکان مشارکت مخالفان و منتقدان در تدوین قانون اساسی از جمله مسائل مطرح شده در این مصاحبه‌ بود.

ادامه مطلب

نظر طالقانی دربارۀ سرنوشت امام موسی صدر

آیت‌الله طالقانی در مصاحبه‌ای که روز شانزدهم اسفند ماه ۱۳۵۷ با خبرگزاری فرانسه انجام داده، اعلام کرده که گمان می‌کند امام موسی صدر فوت کرده باشد.
لازم است ذکر شود که این اظهارات آیت‌الله طالقانی با اعتراض خانوادۀ امام موسی صدر مواجه شد و ایشان در پاسخ به این اعتراض گفته‌اند که خبر معتبری در این مورد ندارند و حدس خودشان را بیان کرده‌اند.

ادامه مطلب

تلگرام به شورای انقلاب الجزایر دربارۀ امام موسی صدر

به دنبال درگذشت «هواری بومدین» از رهبران انقلاب الجزایر و رئیس‌جمهوروقت آن کشور، در ششم دی ماه ۱۳۵۷، آیت‌الله طالقانی در تلگرامی خطاب به شورای انقلاب الجزایر تداوم پیگیری وضعیت امام موسی صدر را در غیاب بومدین خواستار شد.

ادامه مطلب