درس‌های قرآنی؛ با قرآن در صحنه (۴)

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، از آیت‌الله طالقانی درخواست شد به ارائه تفسیر قرآن در قالب یک برنامه تلویزیونی بپردازد. این برنامه «با قرآن در صحنه» نام گرفت که با اجرای احمد جلالی از چهارم اردیبهشت تا بیست و پنجم مرداد ۱۳۵۸ از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شد. طالقانی درباره این برنامه می‌گوید: «هدف ما از این برنامه این است که حال که در صحنه انقلاب اسلامی حاضر شده‌ایم، و هر کدام از ما در جمهوری اسلامی مسئولیتی بر دوش داریم، قرآن را با خود در صحنه داشته باشیم. پرداختن به قرآن و تطبیق مفاهیم آن با زندگی و ملموس کردن آن نه تنها کارساز و موثر است، بلکه ضامن تداوم این نهضت در آینده نیز هست.»
مطلب حاضر، چهارمین قسمت از برنامه «با قرآن در صحنه» است که طالقانی در آن به بحث دربارۀ چیستی معجزه و قرآن به عنوان معجزۀ پیامبر اسلام پرداخته است. او ضمن توجه به مواجهه با قرآن در بستر تاریخی آن، دربارۀ ابعاد مختلف اعجاز قرآن سخن گفته و در پایان نیز به دو پرسش دربارۀ ناآرامی در خوزستان و نیز کاندیدا شدن خود برای پست ریاست جمهوری پاسخ داده است.

ادامه مطلب

پیام آیت‌الله طالقانی به مناسبت حوادث گنبد کاووس

به دنبال ناآرامی‌های شهر «گنبد کاووس» که از اسفندماه سال ۱۳۵۷ آغاز و پنجم فروردین ۱۳۵۸ به اوج رسیده بود، آیت‌الله طالقانی در تاریخ ۷ فروردین ۱۳۵۸ پیامی رادیویی خطاب به دولت و مردم منطقه صادر کرد. او در این پیام ضمن همدردی با مردم گنبد که به دلیل سلطه نظام طاغوتی زیر فشار محرومیت قرار گرفته بودند، نکات هفت‌گانه‌ای را برای برون‌رفت از بحران ارائه داد که عدم برخورد قهرآمیز، تقسیم عادلانۀ زمین و تشکیل انجمن‌های ایالتی و ولایتی را شامل می‌شد.

ادامه مطلب